Kortingen maken het verschil bij de energierekening

groen-stopcontact

Veel energieleveranciers profileren zich als de goedkoopste vanwege hun lage energietarieven. Hoewel ze in veel gevallen voordelig zijn door daarbij een laag vastrecht aan te bieden, maken de kortingsacties uiteindelijk het verschil bij de energierekening.

De goedkoopste energieleverancier kiezen

Als je op zoek bent naar de goedkoopste energieleverancier dan is het altijd raadzaam om verder te kijken dan een laag energietarief en een laag vastrecht. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld energieleverancier Qurrent. Voorheen waren zij een van de goedkoopste energieleveranciers, tot zij stopte met het aanbieden van een hoge korting. Voor nieuwe klanten is Qurrent een stuk minder voordelig geworden.

We raden je dan ook altijd aan om ieder jaar energieleveranciers te vergelijken. Dit kan je eenvoudig doen door je verbruik en postcode in te vullen bij een energielevergelijker. Deze loopt dan alle acties na en laat zien wie voor jou de goedkoopste energie aanbiedt. Zo kan het zijn dat je vorig jaar nog voor Qurrent hebt gekozen vanwege de hoge korting en kan je nu beter kiezen voor een andere leverancier die een hoge korting aanbiedt. Door jaarlijks over te stappen kan je op de jaarafrekening wel honderden euro’s besparen.

Overstappen naar goedkope gas en elektriciteit

Overstappen naar een andere leverancier die goedkoper is hoeft helemaal geen schande te zijn. De energieleveranciers bieden immers vaak alleen aan nieuwe klanten hoge kortingen aan en vergeten hun bestaande klanten. In het geval dat je wel een aanbod krijgt van je huidige energieleverancier voor verlenging zal deze vaak minder voordelig zijn dan die voor nieuwe klanten. Check dus altijd eerst wie de goedkoopste gas en elektriciteit  aanbiedt voordat je in gaat op een verlengingsaanbod.

Voor consumenten is het tegenwoordig tevens eenvoudig om een overstap te maken. Steeds meer energieleveranciers bieden namelijk een overstapservice aan zodat je niet met een dubbele rekening komt te zitten. Het enige wat je zelf hoeft te doen is meterstanden doorgeven aan je nieuwe en oude energieleverancier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *