Energie acties bevorderen doelstellingen duurzame energie

energie-acties-duurzaam

Vanuit de overheid is het streven dat 14% van de totaal opgewekte energie in 2020 uit duurzame energie bestaat. Na in eerste instantie negatieve berichten over de doelstellingen, lijkt daar nu verandering in te komen.

Energie acties met duurzame energie

De 14% duurzame opgewekte energie zal niet zomaar opgewekt kunnen worden, hiervoor is de steun nodig van zowel de consument als het bedrijfsleven. Voor de consument is het belangrijk dat er aantrekkelijke energie acties komen met duurzame energie, het is aan de energieleveranciers om dit mogelijk te maken.

We zien in Nederland steeds meer energie acties waarbij men groene stroom kan afnemen voor een voordelig tarief. De leveranciers gaan dus steeds meer toewerken naar de 14% duurzaam opgewekte energie gezien leveranciers zoals Engie en Qurrent fors investeren in Windmolen-en Zonneparken. Voor de consument betekent dit voordelige energie acties met een welkomstbonus en extra mogelijkheden tot het investeren in een eigen windmolen of zonnepark.

Zo kun je ervoor kiezen om je eigen stukje windmolen in te kopen, deze levert dan 24/7 duurzame energie die men kan doorverkopen aan de energieleverancier. Veelal krijg je een minimum aantal opgewekte kWh per jaar als garantie, zo hoeft de consument zich geen zorgen te maken dat de windmolen niets oplevert.

Energie acties van tablets naar groene stroom

Hoewel de energie met gratis tablet acties blijven bestaan, zien we steeds meer energie acties op de markt verschijnen die een forse korting bieden op groene stroom uit een duurzame energiebron. Bovendien kost groene stroom evenveel als grijze stroom bij de meeste energieleveranciers. Het onderscheid tussen groene en grijze stroom verdwijnt net als de oxxio ipad actie, in plaats van een gratis iPad kunnen nieuwe Oxxio klanten nu goedkope energietarieven krijgen en een cashback actie.

Ondanks het verdwijnen van de iPad energie actie, zal Oxxio zijn bespaar app blijven aanbieden aan klanten. De bespaar app is niet zozeer iets dat bijdraagt aan de verduurzaming van de energievoorziening in Nederland, maar maakt de consument wel bewust over zijn energie verbruik. De bespaar app is ook te gebruiken voor niet Oxxio klanten met een traditionele meter, voor niet-klanten met een slimme meter is er nog geen koppeling met de meter mogelijk. Voor de niet-klanten geldt dus dat ze zelf de meterstanden in de app moeten doorvoeren. Zo zien ze aan het eind van de maand of ze goed op weg zijn om geen extra kosten te maken bij de jaarafrekening.

Al met al kan gesteld worden dat het gedrag van zowel consumenten als het bedrijfsleven aan het veranderen is naar een duurzamer energieverbruik en meer bewustwording voor het milieu en bijbehorende energie acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *