Vergelijk energie aanbieders op duurzaamheid

windturbine

Nederland loopt achter

Onlangs is in Parijs de klimaattop weer afgesloten, twee weken lang is heronderhandeld over een nieuw klimaatverdrag met hernieuwde CO2-emissiedoelen voor het jaar 2030. De hele wereld zal moeten samenwerken om de uitstoot van broeikasgassen zwaar te reduceren en ook wij zullen ons steentje moeten bijdragen. Nederland presteert vergeleken met onze buurlanden bedroevend slecht als het gaat om schone, duurzame energie. We zijn op dit gebied zelfs hekkensluiter van Europa! Juist een rijk land als Nederland zal zich de komende jaren hard moeten inzetten samen met de rest van de wereld, om onder de 2 graden klimaatverhoging te kunnen blijven. Het vergelijken van een energieleverancier op duurzaamheid naast het milieuaspect liggen dan voor Nederland ook kansen op innovatie, onafhankelijkheid en nieuwe banen.

Energie, ook voor onze kinderen

Enkele jaren geleden is Energie-Nederland uit een fusie ontstaan. Het is een belangenorganisatie van bijna alle energiebedrijven die actief zijn op de Nederlandse markt die de stuwende kracht wil zijn achter een duurzame transitie van de Nederlandse energievoorziening. Zij staat voor de zeer belangrijke opgave om bij te dragen aan een toekomstgericht duurzamer (internationaal) energiebeleid, waar ook de betaalbaarheid niet uit het oog wordt verloren. Samen met de politiek bekijken de verschillende partijen hoe de energie duurzamer opgewekt kunnen zonder de stabiele leverbaarheid in gevaar te brengen.

De wereld veranderd, duurzame energie is belangrijker dan ooit. Op Vergelijk energie 2016 vergelijkt u op duurzaamheid en op prijs. Het klimaat vraagt om keuze.

Zelf energie opwekken

Hoe mooi zou het zijn als we in de toekomst ieder onze eigen energie zouden kunnen opwekken? Geen gekke gedachte, want in ons land kun je op verschillende manieren je eigen energie produceren. Zonne-energie de meest gangbare en populairste vorm van zelf energie opwekken. Zonnepanelen worden steeds eenvoudiger en goedkoper qua installatie en onderhoud. Het rendement is afhankelijk van de ligging en de hoeveelheid panelen er geïnstalleerd worden. Ook een zonneboiler is een mogelijkheid. Deze zet de zonnestralen om in warmte i.p.v. elektriciteit. Dit water gebruik je vervolgens voor de douche, de vaatwasser of de verwarming. Het niet meer hoeven verwarmen van het water scheelt ontzettend veel energiekosten, daarnaast verminderd ook nog eens de uitstoot van CO2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *