Online Energievergelijkers

Hoe komt u te weten welke online energievergelijker het betrouwbaarst is? Het internet kent inmiddels al talloze energie vergelijkingssites om ons te helpen bij het maken van keuzes. Omdat u als consument al genoeg keuzes moet maken in het dagelijks leven vertellen wij u in dit artikel graag waar u op moet letten bij het fenomeen online energie vergelijken.

Energievergelijkers onder de loep

Energievergelijkers zijn in 2004 ontstaan om transparantie te creëren in de Nederlandse energiemarkt. Op 6 mei 2014 werden energie vergelijkingssites even goed onder de loep genomen door Tros Radar. Hoe onafhankelijk zijn energie vergelijkingssites? Worden zij betaald? Zo ja, hoe worden zij dan betaald? Deze vragen kwamen allemaal ter sprake in de uitzending van Tros Radar.

Onafhankelijk energie vergelijken

Wat betekent onafhankelijk energie vergelijken eigenlijk? Simpelweg betekent dit dat de energie vergelijkingssite volledig onafhankelijk opereert van de energieleverancier. Zo heeft de vergelijkingssite er geen baat bij naar welke energieleverancier een consument overstapt.

Wat is het nut dan van een energievergelijkingssite? Energieleveranciers hebben er veel baat bij om exclusieve energie deals aan te bieden op vergelijkingssites. Zij doen dit vooral om te concurreren tegen de andere leveranciers. Hoe goedkoper een energiecontract is, hoe hoger die in de energievergelijking komt te staan. Dit zorgt dus voor een win-win situatie voor consument en energieleverancier.

Dus een energie vergelijkingssite verdient niks? Voor het leveren van een nieuwe klant krijgen zij natuurlijk wel een vergoeding. Als klant betaald u hiervoor niks extra’s. De vergoeding is van iedere energieleverancier immers hetzelfde. Hierdoor kan een energie vergelijkingssite altijd volledig onafhankelijk blijven.

Aandachtspunten bij energievergelijkers

Enkele belangrijke aandachtspunten bij energie vergelijken zijn:

  • Controleer of de energie aanbieding alle energiekosten toont (zoals die op uw energierekening vermeld staan).
  • Controleer of de energievergelijker wel de meeste energieleveranciers (30+) meeneemt in de vergelijking.
  • Bekijk goed de voorwaarden en de looptijd van de kortingen die genoemd worden.
  • In sommige energievergelijkers worden vrij opzegbare contracten met vaste (1 tot 5 jaar) contracten met elkaar vergeleken.

LET OP: Sommige energievergelijkers gaan uit van standaardkosten, anderen gebruiken de werkelijke kosten afhankelijk van de woonsituatie en energieverbruik van de consument.

Hoe werkt energie vergelijken

Op basis van uw woonsituatie en energieverbruik worden energieprijzen en contractsvoorwaarden van alle Nederlandse energieleveranciers naast elkaar gezet. Zo krijgt u als consument een goed beeld van de mogelijkheden en de mogelijke besparingen.

Met deze informatie kunt u een goed overwogen keuze maken waarmee u jaarlijks honderden euro’s kunt besparen. Overstappen van energieleverancier verloopt probleemloos met de gratis overstapservice die bij alle onafhankelijke energievergelijkers wordt aangeboden.

Na het aanvragen wordt de huidige energieleverancier opgezegd en de overstap goed geregeld door de nieuwe energieleverancier. Zo zit u nooit zonder gas en licht.

Heeft u nog vragen over energie vergelijken?

Het kan zijn dat u ondanks dit artikel nog vragen heeft over energie vergelijken. Misschien wilt u meer informatie over energie aanbiedingen of duurzame energie. Voor al uw vragen kunt u terecht op www.onlineenergievergelijker.nl. Wij hebben een antwoord op al uw vragen en zijn u graag van dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *