Energiebesparing door daglicht

Het exploiteren van (vakantie)woningen brengt verschillende kosten met zich mee, zoals bijvoorbeeld de energiekosten. Solatube daglichtsystemen brengen niet alleen aangenaam daglicht in elke ruimte, maar verlichten ook het exploitatiebudget. Veel vakantiewoningen hebben door hun vorm te maken met donkere ruimtes. Ook een bosrijke omgeving, waar vakantiewoningen vaak staan, kan daglicht wegnemen van de ramen. Gasten zijn zo genoodzaakt om de lamp altijd aan te doen, wat de nodige energiekosten met zich meebrengt. Het installeren van een Solatube daglichtsysteem kan dit voorkomen.

Solatube reflecteert het natuurlijke daglicht in de vakantiewoning, waardoor buiten als het ware naar binnen wordt gehaald. Jos van der Panne, eigenaar vakantiepark De Roek: “De gasten behouden op deze manier het gevoel van de natuur binnenshuis. Met Solatube komt er echt een bak licht binnen, je merkt dat gasten de lampen minder gebruiken.”

Daglicht en ledlicht

Besparing zit hem vaak in het beter gebruik van daglicht (denk aan bijvoorbeeld daglichtplafonds) en het inzetten van LED verlichting. Hoewel bij deze laatste de initiele kosten vrij hoog liggen, gaat een LED lamp 20 keer langer mee.

Onderhoudsarm en comfortabel

Ook de Blauwe Bessen Boerderij in Drenthe koos voor Solatube. De Solatube systemen wonnen het van de koepels en de tuimelramen vanwege het gemak in onderhoud, aldus de eigenaresse Annette van Loon. De Solatube koepel verkleurd niet en beschikt over een speciale coating die vuilafstotend is. Hierdoor blijft de lichtopbrengst optimaal. Annette van Loon: “Wij krijgen veel positieve reacties van onze gasten op de Solatubes. De kamers zijn geen ‘donker hol’ meer, maar lijken door het daglicht veel ruimer en comfortabeler.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *